Staatsexamenprogramma 2 (B2)

Haal B2 en ga werken of studeren op hbo- of universitair-niveau

Staatsexamen B2

U kunt ook inburgeren met Staatsexamen NT2 programma 2. Hiermee laat u zien dat u de Nederlandse taal voldoende beheerst om in Nederland te kunnen werken of studeren. Dit examen doet u dan in plaats van het inburgeringsexamen. De cursus wordt afgesloten met een examentraining.

  • Programma II (B2-niveau): dit examenprogramma toetst of u Nederlands kunt lezen, luisteren, spreken en schrijven op B2-niveau. Met het diploma van programma II kunt u solliciteren voor een baan of een opleiding volgen op hbo- of universitair-niveau.

Toelatingseisen: u kunt deelnemen aan de cursus Staatsexamen II als u niveau B1 beheerst of in eigen land toegang heeft tot het HBO of de universiteit.

Inburgeren: om in te burgeren moet u naast het Staatsexamen NT2, ook het examenonderdeel Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM) en Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA)  van het inburgeringsexamen afleggen.  U kunt een ONA-cursus bij onze taalschool volgen. De cursus wordt gegeven door een gecertificeerd ONA-trainer.