Taalcoach

Aan de slag als taalcoach

Taalcoach

’’samen spreken, het begin van samen leven’’

Lijkt het je leuk om in contact te komen met mensen van verschillende culturele achtergronden en ze persoonlijk op weg te helpen met het oefenen van de Nederlandse taal?

Meld je dan aan bij Participant Inburgering & Taaltraining als Taalmaatje. Bij ons ontmoet je vluchtelingen die graag hun Nederlands willen verbeteren. Een taalcoach (of taalmaatje) is een vrijwilliger die één keer per week afspreekt met een anderstalige, op een dag en tijdstip die jullie beide schikt. Door samen op pad te gaan naar bijvoorbeeld de markt of een kopje koffie te drinken en te praten over interesses leren de vluchtelingen snel meer over Nederland. Jullie bespreken wat de anderstalige graag wil leren. De nadruk ligt op spreken. Het kan bijvoorbeeld gaan om de voorbereiding van een gesprek hoe je met de meester of juf van je kinderen praat of hoe je een vraag kunt stellen in een winkel. De anderstalige spreekt al een klein beetje Nederlands. Als taalcoach krijg je van te voren tips en handvatten hoe je te werk kun gaan. Je hoeft geen kei in Nederlands te zijn, als je de taal maar vloeiend spreekt.

Regelmatig houden wij ‘speeddates’ zodat je op een ontspannen manier met de anderstalige en andere taalmaatjes kunt kennismaken. Lijkt het je leuk om hieraan mee te doen, meld je aan en wij houden je op de hoogte!

de weg naar participeren